top of page

Planning

Eerstvolgende nestje

Daar we al lang uitkijken naar kittens van onze nieuwe kater Songaa, bleek Indy de ideale "oude fiets" om op te leren. Onze "oermoeder van de cattery" is tot nu toe altijd op de eerste date zwanger geworden en zo ook met Songaa. Wel duurde het dit keer even voordat ze ontdooide. Hij mocht in het begin niet in een straal van een meter bij haar in de buurt komen. De volgende ochtend waren ze echter beste vriendjes. Drie weken later is duidelijk geworden dat Indy zwanger is! We verwachten dan ook eind november 2023 kittens uit deze combinatie waar we lang naar uitgekeken hebben. Na haar lange (suprelorin) break van ruim 2 jaar kan Indy straks eindelijk weer moederen, wat ze het allerliefste doet.

Stamboom

De kittens komen uit een hele mooie combinatie. De moeder komt uit oude Nederlandse lijnen die je niet veel ziet en de vader uit bijzonder mooie New Foundation lijnen uit Frankrijk. Dit is een outcross combinatie aangezien de klonen lager zijn dan 20%. 

Totale inteelt coefficient = 4,07% (0,135% in de laatste 10 generaties)

Klonen = 19,7%

Top 5 = 44,9%

Top 3 = 34,6%

Top 2 = 24,4%

Karakter (voorspelling)

Uit dit nest verwachten we mensgerichte, sociale knuffelaars, aangezien beide ouders dat ook zijn. Deze kittens zullen naar verwachting acrobaten streken hebben en makkelijk in de omgang zijn. Ook schatten we in dat deze kittens aanwezig en zelfverzekerd zijn. De tijd zal uitwijzen of deze voorspelling klopt wanneer we de kittens leren kennen. 

Mogelijke kleuren kittens

  • Black silver tabby blotched (ns 22) (12,5% - 25% kans)

  • Black silver tabby blotched met wit (ns 09 22) (12,5% - 25% kans)

  • Black smoke (ns) (12,5% - 25% kans)

  • Black smoke met wit (ns 09) (12,5% - 25% kans)

  • Black tabby blotched (n 22) (0% - 12,5% kans)

  • Black tabby blotched met wit (n 09 22) (0% - 12,5% kans)

  • Black (n) (0% - 12,5% kans)

  • Black with white (n 09) (0% - 12,5% kans)

De mogelijke kleuren gelden zowel voor katers als voor poezen. Mocht er een kitten zonder zilver geboren worden dan weten we dat Songaa heterozygoot is voor zilver. De onderste 4 kleurencombinaties zijn in dat geval ook mogelijk. Wanneer Songaa 2 kopietjes zilver heeft, dan zijn al zijn kittens zilver of smoke.

Kittens met wit zullen naar verwachting weinig wit hebben.

De kittens hebben 50% kans op het dragen van verdunning. 

Mogelijke toekomstige combinaties

Hieronder volgen mogelijke combinaties welke voor 2024 gepland staan, onder voorbehoud van moeder natuur en de eigen wil van de katten. Wanneer een zwangerschap is bevestigd, zullen we meer informatie geven over het aankomende nest. 

DSC_0781_1_edited_edited.jpg
Songaa 2 jaar
bottom of page