top of page

kitten kopen

Heb je interesse in een Macadamia kitten? Dan lees je op deze pagina de meest belangrijke basisinformatie.

Verzekering

Omdat dierenarts kosten en met name specialistische zorg heel veel geld kan kosten, willen we dat onze kittens optimaal beschermd zijn wanneer er onverwachte hoge uitgaven nodig zijn voor medische zorg. Hierdoor hebben we besloten om voortaan elk kitten een jaar lang te verzekerd mee te geven.

Wat wordt er verder mee geleverd met een kitten?

- de stamboom van het kitten

- het kitten is gechipt, ontwormd, vrij van vlooien

en 2x gevaccineerd en 2x gecheckt op hun gezondheid door de dierenarts

- een Europees paspoort

- koopcontract, met 1 jaar garantie op erfelijke ziektes

- de testuitslagen van beide ouders

- foto's en video's van het kitten vanaf de geboorte 

- kittenpakket met speeltjes en goodies  

- kattenvoer voor de eerste weken

- advies over voeding en verzorging

- 1 jaar gratis verzekering

- levenslange support

Leeftijd verhuizing

Voor een goede socialisatie en opvoeding is het belangrijk dat het kitten genoeg tijd met de moeder doorbrengt. Ook als de kittens 10-14 weken zijn heeft de moeder nog een belangrijke taak in het opvoeden van het kitten. Zo verkleint de kans op gedragsproblemen op latere leeftijd. Onze kittens blijven daarom bij ons wonen tot ze minimaal 14 weken oud zijn (of zoveel langer als nodig is). Zo hebben we het kitten ook nog minimaal een week bij ons na de 2e vaccinatie om te zien of er geen entreactie optreedt. Aangezien een verhuizing stressvol kan zijn voor het kitten, is het beter om dit niet vlak na de vaccinatie te plannen. De weerstand is dan meestal iets lager. De kittens verhuizen doorgaans verspreid tussen 14 en 16 weken. 

Optie nemen op een kitten

Wij vinden het belangrijk dat een kitten qua karakter goed match bij de nieuwe familie en speelmaatjes en ook in de leefomgeving waar het kitten terecht komt. Om een goede match te maken heeft dit tijd nodig om te observeren hoe het karakter van het kitten. Kittens zijn voor de leeftijd van 9 weken niet te reserveren, maar je kunt wel een optie nemen waarna we samen kijken of het een juiste match is. Wij vragen geduld van de liefhebbers, maar gaan wel heel zorgvuldig te werk zodat je het kitten krijgt wat ook echt bij jullie past. Het is ten slotte een keuze waar je hopelijk 15 jaar lang plezier van gaat beleven! 

Heb je interesse in een kitten van ons, laat het gerust weten via het contactformulier. We ontvangen dan graag uitgebreide informatie over jou, je gezin inclusief andere huisdieren en je leefsituatie.

Als de kittens groot genoeg zijn (vanaf 8 weken) kun je een bezoekje brengen aan onze cattery om de kittens te ontmoeten. Kijk rustig of er een klik is met een kitten en met de fokker. Wanneer de kittens oud genoeg zijn om te kunnen reserveren, dan kun je een optie nemen op een kitten. De doorlooptijd van een optie wordt in onderling overleg bepaald. In deze tijd kan niemand anders jouw kitten reserveren en kun je rustig de tijd nemen voor het maken van een beslissing. Kittens die in optie of in evaluatie zijn kunnen weer beschikbaar komen. Laat het gerust aan ons weten als je interesse hebt in een kitten waar een optie op staat.

Reserveren kitten

Heb je een kitten in je hart gesloten, dan heb je (als de kittens oud genoeg zijn) de mogelijkheid om het kitten te reserveren. Wij vragen geen aanbetaling. Na de reservering van je kitten ben je uiteraard welkom om je kitten te bezoeken voordat hij of zij naar jou verhuist.

Voordat wij een kitten in optie of reservering plaatsen willen we altijd eerst kennismaken. Macadamia houdt het recht om een reservering te annuleren in het belang van het kitten. Ook de liefhebbers kunnen altijd kosteloos annuleren voorafgaand aan de verhuizing.

Kittens in evaluatie

Het kan zijn dat er kittens in evaluatie zijn. Dit betekent dat de fokker tijd nodig heeft om te beslissen of het kitten blijft in de cattery. Ook kan het zijn dat een andere fokker interesse heeft en het kitten daarvoor in evaluatie is om te zien hoe het zich ontwikkelt. Eventueel komt een kitten dan op een later moment alsnog beschikbaar als wij of de andere fokker een definitieve keuze hebben gemaakt. Liefhebbers zijn dan vrij om dit kitten alsnog te reserveren.

Verzorging kitten

Je kunt bij ons terecht voor vragen over de verzorging van het kitten. Een Maine Coon kat heeft andere voeding en verzorging nodig dan een HTK kat of ander ras. Omdat een Maine Coon kat vaak binnenshuis leeft, is er ook wat investering nodig aan speeltjes, krabpalen en mandjes zodat de kat zich vermaakt en happy voelt. De verzorging van een Maine Coon is niet goedkoop. Wij verkopen onze kittens aan mensen waarvan wij het vertrouwen hebben dat zij een goede verzorging kunnen bieden aan de kat voor de rest van zijn/haar leven.

 

Macadamia familie

Koop je een kitten bij ons dan word je automatisch onderdeel van de Macadamia familie. Je kan na de aanschaf altijd bij ons terecht kan voor vragen en advies. Andersom blijven wij ook graag op de hoogte van de boefjes. Ik blijf graag betrokken bij al mijn kittens. We hebben een facebookgroep voor iedereen die onderdeel uitmaakt van de Macadamia familie. Daar kun je ook zien hoe het met de andere familieleden van je kitten gaat. 

Fokpoes of dekkater aanschaffen

Voor fokkers gelden andere prijzen op aanvraag en er is een ander koopcontract.

Van de fokker wordt verwacht dat deze alle testen doet op erfelijke ziektes (tenminste herhaaldelijk HCM echo, HD, PL en indien nodig DNA test) van de fokkat zelf en van de toekomstige partners en toekomstig nageslacht die voor de fok wordt ingezet. De testresultaten van de kat zouden wij graag in PawPeds terug willen vinden. Het publiceren van deze informatie draagt bij aan het verzamelen van transparante informatie over het ras en geeft iedereen de mogelijkheid de gezondheid van de lijn te volgen.

Heb je nog vragen, stel ze gerust via het contactformulier. 

Suli en Kasba
bottom of page