Over Macadamia

Onze Maine Coon cattery bestaat sinds 2017. Wij wonen in Voorburg, vlakbij Den Haag, Nederland. Wij zijn opgegroeid met katten en onze voorliefde voor deze dieren is met de paplepel ingegoten. Helaas hebben we eerder geen katten kunnen houden i.v.m. mijn vroegere kattenallergie. Gelukkig heb ik mijzelf daar vanaf kunnen helpen zodat ons leven nu verblijd wordt met onze furry friends.

 

De Maine Coon is ons favoriete ras. Ze hebben een stoer en indrukwekkend uiterlijk en vaak een "grumpy" look, maar het zijn de liefste schatten die je maar kunt bedenken. Sociaal, heel zachtaardig en verschrikkelijk grappig! Ook gaan ze heel leuk om met elkaar, wat ik eerder met HTK katten niet heb ervaren.

Na een grondige voorbereiding werd me duidelijk wat voor fokker ik wilde zijn en welke ik vooral niét wilde zijn. Alles wat ik doe probeer ik bewust en liefdevol te doen, met een achterliggende doel en op basis van mijn principes en idealen. Ik probeer zo verantwoord mogelijk te fokken, maar naast mijn verstand ook met heel mijn hart want onze katten zijn onderdeel van ons gezin. Onze katten zijn in de eerste plaats onze huisdieren en hun welzijn staat altijd voorop. Elke dag genieten we van onze Coons. 

Lees meer over onze filosofie of over gezondheid van de Maine Coons.

​​​
 

Ik investeer veel tijd in het verkrijgen van zoveel mogelijk kennis over het ras, stambomen en de gezondheid van de Maine Coon. Naast het volgen van webinars, kennissessies en het lezen van wetenschappelijke onderzoeken, heb ik ook een aantal cursussen gevolgd. Vooral de Pawpeds cursussen zijn onmisbaar voor elke fokker en daar heb ik veel aan gehad. 

Gevolgde cursussen:

- Pawpeds G1 (2017)

- Pawpeds G2 (2018)

- Pawpeds G3 (2020)

- Vakbekwaamheid honden en kattenbesluit, Citaverde (2020)

Veel plezier op deze site!

 

Debbie

© 2020 Alle rechten voorbehouden

Foto's en tekst mogen niet worden gekopieerd of gebruikt zonder nadrukkelijke toestemming

G2RibbonSmall.gif
G3RibbonSmall.gif

Voorburg, Nederland

Unieke bezoekers sinds 2018:

Aantal bezoeken sinds 2018:

Wij zijn aangesloten bij onderstaande vereniging en club: