top of page

Over Macadamia

Mijn Maine Coon cattery bestaat sinds 2017. Ik woon tegenwoordig in Voorburg, vlakbij Den Haag, Nederland. Ik ben opgegroeid met katten en mijn voorliefde voor deze dieren is met de paplepel ingegoten. Helaas heb ik eerder geen katten kunnen houden i.v.m. mijn vroegere kattenallergie. Gelukkig heb ik mijzelf daar vanaf kunnen helpen zodat mijn leven nu verblijd wordt met mijn harige vriendinnetjes.

De Maine Coon is mijn favoriete ras. Ze hebben een stoer en indrukwekkend uiterlijk, maar het zijn de liefste schatten die je maar kunt bedenken. Sociaal, heel zachtaardig en verschrikkelijk grappig! Ook gaan ze heel leuk om met elkaar, wat ik eerder met HTK katten niet heb ervaren. Een andere belangrijke reden waarom ik dit ras heb gekozen, is omdat dit ras nog dichtbij de natuur staat. Als fokker wil ik niet knutselen aan een ras, maar juist respecteren en beschermen hoe het ras is ontstaan. Hoe dichterbij de natuur, hoe gezonder en vitaler het ras is en blijft. 

Na een grondige voorbereiding werd me duidelijk wat voor fokker ik wilde zijn en welke ik vooral niét wilde zijn. Alles wat ik doe probeer ik bewust en liefdevol te doen, met een achterliggende doel en op basis van mijn principes en idealen. Ik probeer zo verantwoord mogelijk te fokken, maar naast mijn verstand ook met heel mijn hart want de katten zijn onderdeel van mijn gezin. De katten zijn in de eerste plaats mijn huisdieren en hun welzijn staat altijd voorop. Elke dag geniet ik van mijn Coons. 

Lees meer over onze filosofie of over gezondheid van de Maine Coons.

Kennis vergaren

Ik investeer veel tijd in het verkrijgen van zoveel mogelijk kennis over het ras, stambomen en de gezondheid van de Maine Coon. Naast het volgen van webinars, kennissessies en het lezen van wetenschappelijke onderzoeken, heb ik ook een aantal cursussen gevolgd. Vooral de PawPeds cursussen zijn onmisbaar voor elke fokker en daar heb ik veel aan gehad. 

Gevolgde cursussen:

- Pawpeds G1 (2017)

- Pawpeds G2 (2018)

- Pawpeds G3 (2020)

- Vakbekwaamheid honden en kattenbesluit, Citaverde (2020)

- Kittens flessen, EduPet (2021)

Kennis doorgeven

Naast het kennis vergaren vind ik het net zo belangrijk om kennis weer door te geven. Ik doe zelf wanneer ik tijd en zin heb, onderzoek en analyses op het gebied van de gezondheid van het ras. Mijn bevindingen beschrijf ik in mijn artikelen die je op deze website terugvindt.

Daarnaast vind ik het ook leuk om fokkers op weg te helpen. Fokken is geen makkelijke hobby, het is een vak waarin je nooit uitgeleerd raakt en waarvoor je vele kennis en kunde nodig hebt, als je het goed wilt doen. Samen met een paar andere fokkers begeleiden we een groepje beginners met het opstarten van hun cattery, door onze kennis en ervaring te delen. Ik geef ook af en toe een webinar voor deze doelgroep. 

Naast het doorgeven van kennis aan fokkers probeer ik ook vele liefhebbers bewust te maken over wat belangrijk is om op te letten bij de aanschaf van een Maine Coon. Vanuit deze intentie heb ik een website gemaakt welke liefhebbers op weg helpt in hun zoektocht met bijbehorende facebook groep.

Vrijwilligerswerk

Mijn liefde voor het ras gaat veel verder dan het fokken van een paar nestjes per jaar. Ik besteed wekelijks een deel van mijn vrije tijd aan vrijwilligerswerk voor PawPeds. Wat sinds 2020 begon met het registreren van HCM echo resultaten in de gezondheidsdatabase van PawPeds, werd ik al gauw gevraagd om andere dingen op te pakken. Na wat losse projecten, ben ik sinds 2021 coördinator van alle gezondheidsprogramma's van PawPeds, samen met Åsa Ohlsson. Een rol met veel verantwoordelijkheden en uitdagingen waar ik mijn ei in kwijt kan. Hier kan ik mijn steentje nog meer bij kan dragen aan de gezondheid van raskatten, naast mijn eigen fokprogramma. 

Genoeg gepraat over mezelf! Klik maar gauw door om meer te weten te komen over mijn katten en kittens :)

Veel plezier op deze website!

Debbie

bottom of page