top of page

Nér  li

FR* Néroli du Verger Sauvage

Black Silver tabby (blotched)

MCO ns 22

Néroli is een black silver tabby poesje. Zij heeft heel veel zilver in haar vacht, waardoor ze licht van kleur is. Ze is geboren op 11 oktober 2017 in Frankrijk en we hebben haar daar opgehaald toen ze 18,5 week oud was. We hebben haar voornamelijk als gezelschap voor Vanilla gekocht. Vanilla was onze enige kat en had heel erg behoefte aan een speelmaatje.

Karakter:

Néroli is een speelse en actieve poes. Ze is erg gehecht aan haar poezevriendinnetjes. In de vroege ochtenduurtjes rent ze graag achter haar vriendinnetjes aan om met hun spelen en stoeien. Als haar buikje vol is gegeten dan zoekt ze een van haar vriendinnetjes op om lekker tegen aan te slapen. Ze is gek op het uitdelen van likjes en trakteert haar poezevriendinnetjes regelmatig op een wasbeurt. Ook is ze gek op vingers en tenen van het personeel, die ze maar al te graag voor ijsjes aan ziet. Ook vindt ze het geweldig om tante te zijn. Ze helpt met de verzorging en als ze groot genoeg zijn dan speelt ze graag met de kittens. Ze geeft het personeel regelmatig een blijk van waardering door er lekker naast te liggen voor een knuffel & spinsessie.

Afkomst:

Néroli komt bij cattery Le Verger Sauvage vandaan (uit Frankrijk). Haar moeder is afkomstig uit een oude Franse showlijn welke als doel had om het oude Franse Maine Coon type te respecteren. Haar vader is afkomstig uit een outcross lijn welke als doel heeft om de genetische variatie van een kat hoog te houden om de gezondheid van het ras te bewaren. Hierdoor is Néroli een mooie combinatie van het oude type van haar moeder en de genetische variatie die haar vader meebrengt. Haar ouders zijn getest op HCM (echo + DNA), PKD (echo), HD, PL, PKdef, SMA en vrij bevonden van deze erfelijke ziektes. Wij danken Pecky van cattery Le Verger Sauvage voor het toevertrouwen van Néroli.

 

 

 

Genetica:

Néroli draagt effen. Hierdoor kan ze naast kittens met een tekening (tabby) ook effen kittens krijgen. Dit is afhankelijk van de genen van de kater.

Néroli draagt geen verdunning. Dit betekent dat zij geen kittens kan krijgen die blauw of creme van kleur zijn (ongeacht de kleur van de kater).

Néroli is homozygoot voor widebanding (shaded).

Néroli heeft tot nu toe alleen zilverkleurige kittens gekregen, waardoor zij hoogst waarschijnlijk homozygoot is voor zilver. 

Bekende genen: Aa BB DD II mcmc oo spsp tt ww

Testresultaten:

Dit is een samenvatting van de testresultaten van Néroli. Om de volledige resultaten te bekijken, klik op de knop "Testresultaten" hieronder.

 • HCM-1 MyBPC3-1 DNA: normaal

 • PKdef DNA: normaal

 • SMA DNA: normaal

 • HCM echo's: normaal (17 mei 2022, 18 februari 2020 en 11 december 2018, cardioloog Niek Beijerink)

 • PKD echo: normaal (11 december 2018, cardioloog Niek Beijerink)

 • Fiv: normaal 

 • Felv: normaal

 • HD: normaal links en rechts (15 oktober 2018, foto genomen door Dr. How, beoordeeld door Pawpeds specialist Per Eksell)

 • PL: normaal (15 oktober 2018, Dr. How)

 • Bloedgroep genotype N/N (A of AB)

Stamboom:

 • Inteelt: 8,66%

 • Klonen: 29,3%

 • Top 5: 57,6%

 • Top 3: 45,2%

 • Top 2: 32,7% 

Néroli is 24 maart 2019 bevallen van haar eerste nestje, het Franse steden nest.

Op 28 oktober 2020 is ze bevallen van haar tweede nestje, het Franse stormen nest.

Op 2 januari 2022 is ze bevallen van haar derde nestje, het Franse rivieren nest.

Kijk voor meer foto's van Néroli op haar fotoalbum op Facebook.

Mirai is een outcross kater, met prachtige stamboom. Hij heeft een zachtaardig, karakter en is mooi getypeerd. Mirai is volledig getest en heeft een genetische variëteit van 38,5% (mycatsdna).

Mirai woont bij cattery Le Verger Sauvage in Frankrijk.

Papa Mirai

Juju is een sociale poes en geboren moedertje. Ze is heel zorgzaam. Juju komt uit volledig geteste showlijn en is daardoor qua uiterlijk wat sterker getypeerd.

Juju woont bij cattery Le Verger Sauvage in Frankrijk

Mama Juju

Mama Juju

Papa Mirai

Néroli

Néroli

Bijna 6 jaar

Néroli

Néroli

4 jaar

Néroli

Néroli

10,5 maand

Néroli

Néroli

10,5 maand

Néroli 4,5 maand

Néroli 4,5 maand

kitten Néroli

kitten Néroli

bottom of page