top of page

Indy

NL* One Direction's Indiana Jones Yang

Black Solid

MCO n

Indy is een Black solid poes. Oftewel een zwarte poes. Ze is geboren op 24 maart 2017 in Nederland.

Karakter: Indy is echt zo gek als een deur. Ze volgt je als een schaduw en denkt dat ze je persoonlijke bodyguard is. Aan haar stoicijnse blik ontbreekt alleen nog een zonnebril en oortje. Als je met haar speelt dan gedraagt ze zich een beetje klunsig, maar onderschat haar niet! Zo uit het niets maakt ze gekke hoge sprongen waar je U tegen zegt. Indy is een echte acrobaat. Een soort Bassie en Adriaan in één. Indy is een zorgzame, sociale poes. Ze vindt iedereen leuk en maakt snel vriendjes. Ze komt graag op schoot liggen, of op bed slapen. Indy houdt van gezelligheid en drukte. Kleine kinderen vindt ze lief. Ze vindt niks leuker dan kittens! Ze is een geboren moedertje en zelfs de kittens van een ander verzorgt ze alsof het haar eigen zijn. 

Afkomst:

Indy is onverwachts als jong volwassen poes bij ons komen wonen omdat cattery One Direction noodgedwongen moest inkrimpen. Aangezien Indy en Vanilla als kitten al onafscheidelijk waren en het destijds moeilijk was tussen die twee te kiezen, besloten we de Yin en Yang zusjes weer te herenigen. Haar moeder is afkomstig van een showlijn en haar vader komt uit een Nederlandse outcross lijn en heeft het oude type. Daarmee is Indy een goede combinatie van beide werelden. Ze heeft een heerlijk zachte vacht en een prachtig profiel en ogen. Haar ouders zijn getest op HCM/ PKD via echo en DNA getest op HCM1, PKdef, SMA en PL (moeder) en vrij bevonden van deze erfelijke ziektes. Indy is toen ze bijna 6 mnd was geshowd en heeft een BIS beker gewonnen (Best In Show) in de categorie 3-6 maanden kitten poes (U1 & BIV & nom. BIS Kittenklasse). We danken Karin van cattery One Direction voor het toevertrouwen van Indy. 

Genetica:

We weten niet of Indy verdunning draagt (waarschijnlijk niet). Indy kan het blotched patroon doorgeven aan haar kittens (welke uiteraard alleen zichtbaar zal zijn bij Agouti kittens).

Bekende genen: aa BB D- ii mcmc oo spsp tt ww

Testresultaten:

Dit is een samenvatting van de testresultaten van Indy. Om de volledige resultaten te bekijken, klik op de knop "Testresultaten" hieronder.

 • HCM-1 MyBPC3-1 : normaal

 • PKdef DNA: normaal

 • SMA DNA: normaal

 • HCM echo: normaal (18 februari 2020, specialist Niek Beijerink, 9 maart 2018, specialist M. Dirven)

 • PKD echo: normaal (9 maart 2018, cardioloog M. Dirven)

 • Fiv: negatief (23 maart 2018), negatief (10 mei 2019)

 • Felv: negatief (23 maart 2018), negatief (10 mei 2019)

 • HD: links en rechts graad 1 (21 januari 2019, foto genomen door orthopeet Dr. How, beoordeeld door Pawpeds specialist Per Eksell)

 • PL: normaal (april 2018, dierenarts J.J. Smit)

 • Bloedgroep genotype N/N (A of AB)

Stamboom:

 • Inteelt: 10,5%

 • Klonen: 28,3%

 • Top 5: 66,1%

 • Top 3: 50,7%

 • Top 2: 35,5% 

 

Indy is bevallen van haar eerste nestje op 31 mei 2018. Haar kittens kun je bewonderen op de pagina Nest Hattische goden. Haar dochter Kybele hebben we gehouden en zij heeft haar eigen pagina.

Indy is op 28 juli 2019 bevallen van haar tweede nestje. Haar enig kind Sandan kun je bewonderen op de pagina Nest Hittische god

Op 1 juni 2021 is Indy bevallen van haar derde nestje. Haar kittens kun je bewonderen op de pagina Frygische steden nest.

Alle nestjes van Indy zijn en worden vernoemd naar volksstammen die in het gebied van Anatolië leefden. Beginnend met de Hattische bevolking en zo verder in chronologische volgorde.

Mama Foxy

Foxy is een goed getypeerde tortie poes. Ze was een super moeder en de baas van de cattery.

Papa Ghost

Ghost Ice is een mooie odd-eye kater van het oude type. Hij heeft slechts één nest nakomelingen gekregen.

One Direction's Indiana Jones Yang

One Direction's Indiana Jones Yang

Indy met dochter Kybele

Indy met dochter Kybele

Indy 1,5 jaar oud

Indy 1,5 jaar oud

Indy 1,5 jaar oud

Indy 1,5 jaar oud

Indy 1,5 jaar oud

Indy 1,5 jaar oud

Indy

Indy 1 jaar

Indy 1 jaar

Indy 10 maanden

Indy 10 maanden

bottom of page